Kirjapiiri

ITALIA-klubin kirjapiiri on toiminut vuoden 2012 alusta ja se on tarkoitettu klubilaisille. Jäsenmäärä on n. 10-12 henkeä. Kirjapiiri kokoontuu syys-toukokuussa kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 16-18. Tapaamispaikkana on jonkin Helsingin keskustassa sijaitsevan kirjaston ryhmätyötila.  Toimintakaudella 2020-2021 kokoonnuimme pääasiassa Skypessä.

Kohtalaisen hyvä italian kielen taito on välttämätön, sillä käsiteltävät kirjat luetaan italiaksi. Keskustelu kirjoista käydään suomeksi. Muutama päivä ennen tapaamista esittelijä lähettää kirjapiiriläisille maksimissaan 6-sivuisen suomenkielisen kirja- ja kirjailijaesittelyn, joka julkaistaan seuraavan kuukauden Riflessi d’Italia -jäsenlehdessämme. Myös kaikilla klubilaisilla on mahdollisuus kertoa kirjasta oma mielipiteensä lähettämällä lyhyehkö, n. 15 riviä pitkä kommentti alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Kauden kirjat ja esittelijät löytyvät klubin kotisivuilta Kirjapiiri-otsikon alta ao. kauden kodalta ja klubin jäsenlehdestä.

Tärkeintä lukupiirissä on kirjan ja kirjailijan herättämä keskustelu – on innostavaa kuulla moniäänisiä mielipiteitä ja tulokulmia teoksen vaikutuksesta ja sisällöstä. Kiinnostavaa on kirjan henkilöiden väliset suhteet, kenen näkökulmasta kirja on kirjoitettu, voiko johonkin henkilöön samastua, minkälaista kieltä kirjassa käytetään, miten kirjan aikakausi ilmenee ja ennen kaikkea, mitä kirjailija haluaa kirjallaan viestittää. Yhtä tärkeää on rento ja avoin ilmapiiri!

Paikkojen vapautuessa kirjapiirin kokoonpanoa on luonnollisesti mahdollista muuttaa.

Kirjapiirin puheenjohtajana toimii kaudella 2022-2023 Leena Heikinheimo

Email: leena.heikinheimo@gmail.com

Danza di Apollo con le Muse

Baldassarre Peruzzi (1481-1536): Apollo e le Muse